Leirikesän korona-tiedote

Kesällä 2020 sekä 2021 Huvikumpu ry järjesti onnistuneesti leirikesän huomioiden Koronan tuomat ohjeet ja linjaukset, myös AVI puolsi leiriemme totetumista. Olemme jälleen luottavaisin mielin siitä, että Huvikummun leirikesä voidaan järjestää tänäkin kesänä 2022, kesäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla, huomioiden Koronan tuomat ohjeet ja linjaukset. Olemme yhteydessä sähköpostitse leireille ilmoittautuneisiin, jos Koronan myötä tulee linjauksia, emmekä näin ollen voisi leirejä järjestää.

Huvikumpu ry järjestää päätoimenaan perusopetuksen iltapäivätoimintaa, jossa olemme jo kaksi vuotta harjoittelleet ryhmämuotoisen toiminnan turvallista toteutusta. Huvikummun leirikesässä lapset on kautta aikojen jaettu noin 30 hengen ryhmiin ja yhtä ryhmää on ohjannut kaksi aikuista. Tulevana kesänä toimimme kuten aiemminkin, mutta pyrimme siihen, että noin 30 lapsen ryhmät ovat irrallaan toisistaan. Yhteiset ruokailut, ulkoilut, retket, disco jne. järjestetään tarpeen mukaan pienryhmätoimintana. Ryhmät ja aikuiset pysyvät samoina koko leiriviikon. Leireillä jokaisella ryhmällä on oma tila, jossa touhutaan viikon ajan.

Ohjeet turvalliseen leirillä oloon

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla leirille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Leirimaksu palautetaan niiltä osin, kuin lapsi ei pysty leirille osallistua. Koko leirin voi myös perua kuluitta lääkärintodistusta vastaan.

 • Muiden kuin lasten sekä leirien henkilökunnan oleskelua koulun alueella/sisällä vältetään. Ohjaajat noutavat lapset pihan/parkkipaikan reunalta ja ohjaa lapsen omaan ryhmään.
 • Isoja yhteistilaisuuksia ei järjestetä esim. disco, yhteiset retket ja ruokailu.
 • Leirillä ohjaajat pyrkivät ohjaamaan samaa lapsiryhmää koko viikon.
 • Muistutamme lapsille turvavälien tärkeyttä leirien aikana, kuten he ovat koulussa oppineetkin jo.
 • Ryhmät pyritään pitämään erillään koko päivän ajan, omat tilat, naulakot ja wc:t.
 • Ruokailu järjestetään oman ryhmän kanssa.
 • Lapset ja aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan koulurakennukseen sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.  
 • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Retkillä käsihuuhdetta on helposti saatavilla, myös luokka-, ja liikuntatiloissa on käsihuuhde saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.  
 • Pyrimme pitämään ryhmien välineet erillään, mutta esim. ulkoiluvälineet ovat kaikkien käytössä esim. keinut ja maalit.
 • Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta.
 • Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, pulpetit ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat kahdesti päivässä.
 • Aikuiset käyttävät sisätiloissa maskia suositusten mukaisesti.

Jos leirillä todetaan koronavirustartunta  

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa karanteeniin.

Leirien aikana toimimme aina viimeisten Korona ohjeistusten mukaan, tätä ohjetta päivitämme kevään 2022 edetessä, kun suosituksiin/linjauksiin tulee muutoksia. (Päivitetty 12.1.2022)