Leivonta

Helpot kookospallot (noin 20 kpl)

Ainekset:

3dl kaurahiutaleita

1dl sokeria

3rkl kaakaojauhetta

1tl vaniliasokeria

100g huoneenlämpöistä voita

Valmistus:

1. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, kaakaojauhe ja vaniliasokeri keskenään

2. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita massaksi

3. Muotoile massasta palloja ja kieritä kookoshiutaleissa, laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Vaniljakierteet (noin 20 kpl)

Ainekset: 

50 g hiivaa

1 dl kylmää maitoa

2 kpl kananmunia

150 g margariinia

2 rkl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100 g margariinia

100 g tomusokeria

 6 tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitset pullavuokia

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen

2. Murenna hiiva kylmään maitoon.

3. Riko munat

4. Sulata voi mikrossa

5. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään

6. Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinasta pallo

7. Kauli taikinasta noin 1cm paksuinen levy

9. Sekoita täyte ja levitä se ohueksi kerrokseksi taikinalevyn päälle

10. Rullaa taikinalevy täytteinen rullalle ja leikkaa rulla 2cm paksuisiksi siivuiksi

11. Laita siivut kierrepuoli ylöspäin pullavuokiin ja paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kierteet saavat kullanruskean sävyn

Juustosarvet (noin 16kpl)

Ainekset:

4,5 dl vehnäjauhoja

4 dl juustoraastetta

3 tl leivinjauhetta

100 g voita

0,5 tl suolaa

1,5 dl vettä

Halutessaan voiteluun kananmunaa

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

2. Sekoita kuivat aineet keskenään             

3. Raasta juusto tai käytä valmista juustoraastetta

4. Sekoita juustoraaste kuivien aineiden joukkoon

5. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi                                       

6. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi letuksi ja jaa kahdeksaan osaan                                                                        

7. Rullaa sarvet leveästä päästä alkaen rullalla ja laita leivinpaperin päälle uunipelille

8. Voitele juustosarvet kananmunalla, jos haluat ja laita päälle vielä hieman juustoraastetta

9. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea

Ruokataidetta hedelmistä

Hedelmät ja marjat ovat, mitä parhaimpia välipaloja. Vielä parempia ne ovat, kun niitä syö vähän eri muodoissa. Alla olevasta kuvasta näet mielikuvituksellisia tapoja syödä hedelmiä. Niistä syntyy perhosia, nalleja, hiiriä, matoja ja maisemia.

Tarvitset:

Erilaisia hedelmiä ja marjoja oman maun mukaan, vihannesveitsen, leikkuulaudan ja cocktailtikkuja.

Mieti ensin mitä teet, niin tiedät millaisia paloja tarvitset. Lopuksi kokoa annos lautaselle. Voit ottaa annoksesta myös kuvan ja lähettää meille huvikumpuun (laajalahti@huvikumpury.fi)