YLEISIÄ OHJEITA KERHOTOIMINNASTA

Otamme teihin yhteyttä sähköisesti, kun lapsellenne on myönnetty iltapäiväkerhopaikka kerhoomme. Päätös iltapäivätoimintapaikasta annetaan tiedoksi huoltajan hakemuksessa tekemän valinnan mukaisesti Wilmassa tai samana päivänä postin kuljetettavaksi jätetyllä kirjeellä. Päätöksen tultua saatte meiltä sähköpostitse infokirjeen, jossa tiedotamme mm. elokuun vanhempain tapaamisen/ iltapäiväkerhoon tutustumisen ajankohdan. Toivomme, että toimitatte meille täytettynä ”Tietoja lapsesta perusopetuksen iltapäivätoimintaan-kaavakkeen”. Kaavakkeen saatte meiltä infokirjeen yhteydessä ja vanhempain tapaamisessa ennen kouluvuoden alkua.

Kulku kerhon ja kodin välillä

  • Kerhoon tullaan suoraan koulupäivän päätyttyä, myös vakuutus vaatii tämän toteutuakseen.
  • Jos lapsi ei tule kerhoon ilmoitathan siitä joko soittamalla tai tekstiviestillä, ennen kuin lapsen koulupäivä päättyy. Ilmoittaminen on tärkeää, jotta ohjaajat voivat keskittää huomionsa paikalla oleviin lapsiin.
  • Yhteydenpito ohjaajien ja vanhempien välillä olisi syytä tapahtua aina kerhon puhelimen kautta, vaikka lapsella olisikin oma kännykkä koulussa mukana.
  • Oletamme, että vanhemmat hakevat lapsensa sopimuksen mukaan, jos lapsi saa kulkea yksin kotiin sovimme siitä yhdessä vanhempien kanssa.
  • Kun kerhopäivä päättyy, toivomme, että lapsi sanoo henkilökohtaisesti ”heipat” ohjaajille.

Toivomme, että lasten kännykät ovat repuissa kerhopäivän ajan. Tavoitatte lapsenne aina Huvikumpu ry:n puhelinnumerosta, jos haluatte keskustella lapsenne kanssa kerhon aikana. Kännykät ovat myös hyvin kalliita, joten emme ota vastuuta siitä, jos ne katoavat, sama käytäntö on myös lelujen suhteen.

Toivomme, että varaatte lapsellenne varavaatteet reppuun/ koulun naulakkoon. Muistakaa kuitenkin itse pitää huolen likapyykeistä ja siitä, että varavaatteet ovat sään mukaiset. Muistattehan nimikoida vaatteet.

Huvikummun kuukausitiedotteet ja muut tärkeät postit lähetämme pääsääntöisesti sähköpostilla. Pidäthän itse huolen, että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla. Sähköpostia ohjaajat lukevat noin kerran päivässä, joten kuulumiset ja muut akuutit asiat on hyvä hoitaa aina puhelimitse.

Huvikummun vuosi rakentuu erilaisten kuukausiteemojen ympärille, näin takaamme mielekästä ja opettavaista toimintaa lapsille. Kuukauden viimeinen perjantai huipentuu aina teeman mukaiseen juhlaan.

Elokuussa tutustumme toisiimme, ympäristöön ja arkirutiineihin erilaisten leikkien, pelien ja ohjauksen avulla. Syyskuussa siirrymme viikko-ohjelman käyttöön, ohjelma on silloin nähtävissä mm. täällä nettisivuillamme. Ohjelman avulla luomme turvallisen ja rutiininomaisen viikon, johon myös lapset osaavat halutessaan valmistautua esim. ottamalla aina keskiviikkoisin jumppavaatteet mukaan.

Ensimmäisellä viikolla luomme yhdessä lasten kanssa yhteiset ”pelisäännöt” ja kierrämme ulkoilurajat tarkasti läpi. Näin luomme turvalliset puitteet yhteisille kerhohetkille!

Päivänkulku (esimerkki)

  • Klo. noin 12:00-13:00 ulkoilua (Kelillä kuin kelillä voi ulkoilla, kunhan on asianmukaiset varusteet, patojen tekeminen sadepäivänä on oikein mukavaa puuhaa…)
  • Klo. noin 13:00-14:00 läksyt ja välipala. Välipalan nautimme luokassa/koulun ruokalassa. Muistattehan päivittää meille allergiatiedot, jos ne muuttuvat lukuvuoden aikana. Huomioittehan aina, että viime käden vastuu läksyjen teosta on teillä vanhemmilla, lukuläksy harjoitellaan aina kotona. Läksyjä teemme noin 30 minuuttia ja tämän jälkeen lapset saavat siirtyä leikkeihin ja muihin puuhiin. Jos koulupäivä päättyy vasta klo. 14:00, läksyt jäävät kotiin tehtäviksi.
  • Klo. noin 14:00-15:00 ohjattua toimintaa/kerhoja (liikuntaa, askartelua, seikkailua, leipomista ja leikkejä yms. päivästä riippuen)
  • Klo. noin 15:00-17:00 ulkoilua/vapaata leikkiä sisällä.

Koululaisten iltapäiväkerhon laskut laskuttaa Huvikumpu ry, iltapäivähoitosopimukseen perustuen. Jos laskutuksessa ilmenee jotakin ongelmia, otathan yhteyttä laskutus@huvikumpury.fi. Iltapäiväkerhotoiminnan maksuihin voi tarvittaessa hakea huojennusta/vapautusta, linkit löytyvät perusopetuksen iltapäivätoiminta osiosta.

Huomioittehan, että lapsellenne myönnetty iltapäiväkerhotoimintasopimusta (osa-aikainen tai kokoaikainen) voi muuttaa tarpeen vaatiessa. Huomioittehan, että sopimuksen muutos/irtisanomisaika on kokonainen kalenterikuukausi.