Musiikki

Sadettimen valmistus

Tarvitset:

Pahviputkilon, esim. tyhjä talouspaperirulla, ilmastointiteippiä ja koristeluun maalia, tarroja, höyheniä, väripaperia tai mitä kotoa löytyykään. Sadettimen täyttämiseen voi käyttää makaronia, riisiä, nauloja yms. mitä kotoa löytyy (keskustele tästä vanhempien kanssa).

Ohje:

Laita toinen pää tyhjästä talouspaperirullasta teipillä kiinni. Täytä rulla esim. riisillä. Tämän jälkeen teippaa toinen pää kiinni. Lopuksi voit koristella soittimen haluamallasi tavalla. Sitten vaan soittamaan.

Marakassin teko

Tarvitset:

Tyhjän wc-paperirullan, ilmastointiteippiä, sakset ja koristeluun esim. silkkipaperia, höyheniä, tarroja tai vaikka valkoista paperia, johon itse piirrät koristeet. Marakassin täyttämiseen voi käyttää riisiä, makaronia, kaurahiutaleita tai mitä kotoa löytyy (keskustele tästä vanhemman kanssa).

Ohje:

Ota tyhjä wc-paperirulla ja peitä toinen pää teipillä. Tämän jälkeen täytä rulla noin puoleen väliin esim. riisillä. Kun rulla on täytetty, laita toinenkin puoli teipillä kiinni. Nyt voit koristella rullan haluamallasi tavalla ja ei kun soittamaan.

Kastanjetin valmistus

Tarvitset:

Kartonkia, sakset, 2 nappia, liimaa ja koristeluun esim. tarroja, glitteriä tai mitä kotoa löytyy.

Ohje:

Leikkaa kartongista n. 10 cm pituinen soikio (kananmunan muotoinen pala). Taita pala keskeltä kahtia. Liimaa napit vastakkain soikion sisään eli kun taitat soikion taas kahtia, napit osuvat yhteen. Näin soitin on valmis ja nyt vaan koristelemaan. Kastanjettia pidetään kämmenessä peukalo alapuolella ja muut sormet yläpuolella. Paina pahveja yhteen niin, että napit osuvat toisiinsa. Näin syntyy musiikkia.

Musiikkimaalaus

Tarvitset:

Paperia, vesilasi, pensseli, vesivärit tai vaihtoehtoisesti maalia. (Vinkki: voit myös maalata elintarvikkeilla esim. hillolla tai soseilla. Kysy ensin lupa vanhemmilta).

Ohje:

Kuuntele esim. YouTuben, Spotifyn tai cd-levyn kautta mieluisaa musiikkia ja maalaa paperille sitten se, mikä sinulle tulee musiikista mieleen. (Vinkki: koita eläytyä musiikin maailmaan ja laita vaikka silmät kiinni. Voit leikkiä hetken olevasi taitelija).

Voit maalata useamman teoksen, laittaa ne kotona esille ja kutsua muut perheenjäsenet taidenäyttelyyn.

Musiikkivärityskuva

Ohje:

Jos kotona on tulostus mahdollisuus, voit etsiä googlesta myös musiikkivärityskuvia. Niitä on paljon erilaisia.