Rentoutus/sadut

Erilaiset sadut

Jokaisella varmaan löytyy kirjoja/sarjiksia kotoa. Etsi joku itselle mieluisa kirja ja ota tavoite lukea joka päivä, vaikka iltaisin ennen nukkumaan menoa muutama sivu. Katso montako päivää sinulla menee lukea kirja loppuun.

Satumaalaus

Kuuntele satua netistä/cd:ltä, jos tämä on mahdollista. Myös youtubesta löytyy lasten satuja. (Maalaa) eli kuvita satua, samalla kun kuuntelet sitä.

Tarvitset:

paperia ja maalia tai kyniä.

Satuhieronta

Jos kotoa löytyy hierontapalloja tai jotain vastaavia tarvitset niitä nyt.

Kuuntele satua tai pyydä, että joku lukee sinulle. Ota mukava asento, eläydy satuun ja joku perheenjäsen voi samalla hieroa sinua nystyräpalloilla. Vaihtakaa osia. Tästä voi tulla vaikka perheen iltarutiini.

Onko tylsää, kaipaatko mielekästä puuhaa?

Tarvitset:

kynän, paperin ja paljon mielikuvitusta.

Katso huonettasi tai koko kotiasi. Lähde tutkimaan tavaroita/asioita ja henkilöitä. Kokoa oma satusi kotoa löytyvien materiaalien perusteella. Mieti, mitä sadussa tapahtuu (juoni), keitä sadussa seikkailee(henkilöt), missä/mihin satu perustuu(miljöö). kirjoita paperille tarinaa. Jos mahdollista voit harjoitella myös tietokoneella kirjoittamaan. Myöhemmin kuvita satu.

Stessipallo(ilmapallosta)

Tarvitset:

2 ilmapalloa, riisiä tai jauhoa.

Ohje:

1. täytä toinen ilmapallo riisillä. (älä puhalla ilmapalloja missään vaiheessa).

2. leikkaa ilmapallon puhallettava osa pois.

3. kun olet täyttänyt ensimmäisen ilmapallon riisillä, laita toinen tyhjä ilmapallo tämän täytetyn päälle. Nyt sinulla pitäisi olla riisitäytteinen stressipallo.

Kylpysuola

Tarvitset:

2dl suolaa, 1dl kuivia yrttejä (esim. rosmariinia tai laventeli) sekä n. 15 tippaa eteeristä öljyä.

Ohje:

sekoita suola ja yrtit keskenään ja lisää öljy. sekoita kaikki aineet keskenään. Halutessasi voit lisätä elintarvike väriä, jotta saat värikkään kylpysuolan.

Käyttö:

kylpyammeessa tai vadissa vaikka jaloille. Lisää ammeeseen lämmintä vettä ja suolaa muutama lusikallinen. Anna suolan liueta veteen. Nautinnollisia hetkiä.